Båt- & BogserService, (BBS) - Innehavare: Inger Sjöholm

BBS utökade sin verksamhett från våren 2012 och arrenderar Ornö båtvarv.

Det handlar i första hand om torrsättning, vinterförvaring och sjösättning av båtar upp till 7-8 ton samt service och reparationer. Vi har också tillgång till fartygselektriker och maskinpersonal. Under 1,5 ton lyfter vi med vår Teleporter. Tyngre båtar hanteras med inhyrd kranbil två gånger per år.Vi ombesörjer naturligtvis, för den som önskar, tunglyft även vid annan tid på året. Slipen ska renoveras och klassas för fartyg upp till 35 ton.

Ornö Varv ligger längst in i Brunnsviken - en avstickare på Varnäsfjärden - på sydvästra Ornö i Stockholms södra Skärgård.

Till Ornö går bilfärja (Ornö Sjötrafik) året runt, vilket gör det lätt för våra kunder att besöka sina båtar då även sommarplatser med tillhörande parkering finns att tillgå.

Ornö Varv grundades i början av 1960-talet av en hr Jacobsson. 1966 övertogs det av Lasse och Pian Berglund, som drev det till 1989. Det var också nu, som slipen anlades. Flera aktörer har funnits under åren som följde, bl.a. Gerry och Lena Gustafsson mellan 1998 och 2007. För tillfället heter ägaren Lars Fröderberg.

 

Telefonnummer Inger Sjöholm: 0705-66 95 39

-----------------------------------------------------------------

Examensuppsats från Chalmers om Bogserbåtarnas utveckling under två sekler i Skandinavien och Finland

BBS har två fartyg stationerade på Ornö.

B/B Tresund och B/B Ami